Andelshästen Final Call avslutade sin tävlingskarriär med en enkel seger

12 mars 2018 i Lopp, av Kenny Thörnblom

”bli en fin mamma i avelsboxen”

Andelshästen Final Call (Muscle Hill – Morguns Sweetheart) bra med från start, men hamnade som fjärde häst på innerspår i fältet då ledarparet drog iväg. Låg som fjärde häst, på sista bortre långsidan så smög Johan upp henne som tredje häst, Final Call tog ett par galoppsteg i sista kurvan men Johans skickliga körhänder parerade galoppen. In på upploppet så fanns det bara en häst på banan. Final Call trippade på lätta steg över mållinjen tre längder före tvåan i mål. Segertiden blev 1.16,4ag / 2640 meter autostart och vinnaroddset 3.98.

Grattis alla delägare i andelshästen Final Call. Hon fick avsluta sin tävlingskarriär på topp och kommer förhoppningsvis att bli en fin mamma i avelsboxen.

Fotot ovan på andelshästen Final Call tillsammans med Johan Untersteiner efter segern har fotograf Mia Nilsson tagit.


Avelsboxen väntar nu för Muscle Hill-dottern Final Call

Delägarna i andelshästen Final Call har tidigare röstat och är eniga om att sälja Final Call som fölsto på ASVT.s Internetauktion tisdag 27 mars. Final Call har en mycket fin stamtavla och kommer säljas som fölsto. Johan kommer nu att börja träna ner Final Call så att hon kan förbereda sig på att bli mamma. Final Call kommer inte att säljas innan auktionen.Fotot ovan har fotograf Lars B Persson tagit.


Andelshästen Final Call skär mållinjen som etta på Halmstad idag. Nu väntar avelsboxen!