HISTORIC MOMENT

Foto: Lena Emmoth
HISTORIC MOMENT

HISTORIC MOMENT

  • Född: 2014-03-31
  • Kön: Sto
  • Regnr: 14-3560

Andelar till salu

  • Pris per andel: Inga andelar till salu
  • Antal andelar: 30
  • Månadskostnad: kr / andel
  • Tillgänglighet: Slutsåld

Tränare

Skötare

Träningsrapport

Datum Rapport
180713

Historic Moment placerade Örjan i tredjepar invändigt som blev fjärdepar invändigt, som blev femtepar invändigt. Fick aldrig chansen i detta uttagningslopp till StoChampionatet 2018 och slutade oplacerade till synes okörd i mål. Första gången i karriären utanför prispengar.
– Örjan sa efteråt att loppet gick lite för långsamt och han hade hoppas att inte behöva gå ut ensam. Historic Moment kom in i stallet pigg efteråt och verkar ha tagit loppet bra sa Josefin efteråt.

180713

Historic Moment har tränat som hon ska under veckan och allt verkar bra inför kvällens start. Troligtvis blir det optimal balans, jänkarvagn, barfota runt om och norskt huvudlag säger Josefin.

180709

Historic Moment startar i ett av uttagningsloppen till StoChampionatet på Axevalla på fredag. Ni delägare som ska åka och titta på er häst och som önskar entré- & stallbacksbiljetter. Hör av er senast på onsdag klockan 10:00 så ordnar jag med det. Biljetterna ligger på fredag i stallbacksentrén i det namn som ni beställt biljetterna i.

180706

Historic Moment har tagit loppet bra. Hon har fått gå lite intervaller i backen nu och det verkar hon gilla. Vet inte riktigt hur nästa vecka ser ut om hon ska fortsätta med backträning eller om hon ska gå intervaller på rakan, men hon verkar framåt i formen säger Josefin.

180629

Historic Moment skrämde upp oss lite idag då hon galopperade i provstarten. I loppet gick hon iväg som en klocka och låg som tredje häst i ”ingenmansland” en bit. Upp i rygg på andrahästen. Låg där till sista sväng, attackerade i tredjespår men kunde inte nå segrarinnan utan slutade tvåa. Detta var femtonde starten i karriären och Historic Moment har varit på pengar i varje start. Nu väntar kval till StoChampionatet om ca två veckor om allt är som det ska efter loppet.
– Dem satte på boots på Historic Moment efter första provstarten. Örjan sa efter loppet att hon kändes stabil hela loppet. Örjan kände tidigt att slutsegraren skulle bli omöjlig att slå då det fanns mycket kraft kvar där så han valde att säkra andraplatsen genom att låta henne gå för egen maskin. Att dra norsken eller rycka huvan skulle inte räcka till seger men riskera galopp. Vi sparar dom växlarna till senare. Roger sa efter loppet att hon är stabil och bra, det saknas bara det sista. Vi nöter på och siktar på stochampionatskval om två veckor.

Resultat
HISTORIC MOMENT

  • Segerprocent: 0%
  • Platsprocent: 38%
Starter Placeringar Startsumma
LIVS 16 0-3-3 162100 kr
2018 10 0-1-2 85700 kr
2017 6 0-2-1 76400 kr